Dela den här sidan

Följ oss online

Gilla Urda!

Swedish Danish Dutch English Finnish French German Italian Norwegian Spanish


 x 

Kundvagnen är tom

Urda Hantverk logo

Välkommen till Urda Hantverk

Vi har kläder inspirerade av medeltiden, Här kan du få ihop en medeltida, vikingatida eller fantasyinspirerad dräkt. De medeltida kläderna är sydda i ylle och linne - naturmaterial som passar bra till historiska dräkter. Många av modellerna är hämtade från medeltida förlagor. Urda Hantverk är ett litet företag som drivs av två medeltids och vikingatids entusiaster. Daniel & Mika Sjöstrand. Vi gör allt vad vi kan för att tillhandahålla de bästa vikingatida och medeltida kläderna till ett bra pris.

Ylletyg passar mycket bra till att sy medeltidskläder i! Det var det absolut vanliga materalet under hela vikinga och medeltiden. Dessutom är det både snyggt och praktiskt med bra medeltidskläder i ylletyg. Ylle är ett fantastiskt material - det håller dig varm och torr när det regnar och fortsätter ändå att andas, så man blir aldrig lika instängd och klibbig som i medrna plagg. Ylle är det enda materialet som fortsätter värma även om man blir blöt.

Tygbeställningar görs per halvmeter tyg. Så vill du ha 2 meter så beställ 4 stycken. Tänk på att färgåtergivningen på din datorskärm kan skilja sig något från hur färgen ser ut i verkligheten. Vill du vara riktigt säker på att få rätt nyans så beställ tygprov.

Tunn vadmal
Ett valkat mellankraftigt tyg som passar bra för tex mantlar, struthättor, rockar och ytterplagg. Funkar även bra till kraftigare kjortlar, klänningar m.m.
Våra vadmaltyger tillverkas av återvunnen ull. Det betyder att det är svårt att garrantera att det är 100% ull.
Bredd: 135cm  365 - 435g/kvadratmeter. Det förekommer korta fibrer vilket gör att ytan blir "lurvigare" efter användning och tvätt. Mörka och klara färger, exempelvis svart, rött, blått, med flera kan torrfälla.

Kypertvävda tyger
Våra kypertvävda tyger med mönster så som fiskben är 100% ull. Tygbredd ca 140cm
En tunnare och mjukare kvalité som passar mycket bra till plagg. Utmärkt för till exempel klänningar, kjortlar och andra plagg som bärs direkt på kroppen.

Resultat 1 - 6 av 6

Tunna Ylletyger

Vitt yllekypert 0,5m

Vitt ylletyg, 0,5m

Pris 165 kr

Grått yllekypert 0,5m

Grått ylletyg, 0,5m

Pris 165 kr

Brunt yllekypert 0,5m

Brunt ylletyg, 0,5m

Pris 165 kr

Mörkblått tunt yllekypert 0,5m

Mörkblå tunn yllekypert, 0,5m

Pris 285 kr

Lejongult tunt yllekypert 0,5m

Lejongult tunt yllekypert, 0,5m

Pris 285 kr

Olivgrönt tunt yllekypert 0,5m

Olivgrönt tunn yllekypert, 0,5m

Pris 285 kr