Senmedeltida överplagg : Fin cotehardie i svart ylle

Dela den här sidan

Följ oss online

Gilla Urda! x 

Kundvagnen är tom

Urda Hantverk logo

Fin cotehardie i svart ylle

Skriv ut
Fin cotehardie i svart ylle
CotehardieCotehardie
Senmedeltida fin krenelerad Cotehardie Senmedeltida överplagg
Pris 990 kr
Välj variant
- välj variant
Välj en variant
Beskrivning

Fin cotehardie i svart ylle.

Långa "tungor" på de korta armarna, knäppning hela vägen ner, urklippt krenelering nertill gör att detta är en cotehardie att vara riktigt fin i.

Produktspecifikationer
Rea
Rea - Ordinarie utförsäljning
TillverkareUrda Hantverk

Information

Under den senare delen av medeltiden blev många plagg mer avancerade och modet blev både kortare och snävare. Vår Pourpoint är hämtad från Charles of Blois ett plagg som finns bevarat på historiska museét i Lyon. Charles dog 1364 och plagget härrör från den tiden. Skärningen är mycket speciell på kroppen är den vid över bröstet och smal vid midjan. ärmarna har en skärning som gör det mycket enkelt att röra sig i plagget. Detta plagg passar vältränade personer bäst. Har man större delen av sin pondus placerad runt midjan är cothardien ett mycket bättre val.

Vår cotehardie (cote=rock hardie=härdiga/hårda) går halvvägs ner till knäna och knäpps från midjan och upp. Skärningen på denna är inte lika avancerad och nyskapande som på pourpointen men skillnaden mot tidigare århundradens mycket vida plagg är ändå stor.

Båda plaggen är gjorda i ylletyg och sedan fodrade med ett mjukt vitt eller ofärgat linne. De handtråcklade knapparna är av samma tyg som plagget.

Länk: Måttguiden
Länk: Tvättråd

 

Leveranstid 2-4 arbetsdagar
Fraktpris 99kr
Fraktfritt över 2500kr

Frågor?
Hantverk@urda.se
tlf: 0581 - 499 991