Tunika & Linneplagg : Tunika i ofärgat linne strl M

Dela den här sidan

Följ oss online

Gilla Urda! x 

Kundvagnen är tom

Urda Hantverk logo

Tunika i ofärgat linne strl M

Skriv ut
Tunika i ofärgat linne Strl M
TunikaTunika
Tunika_i_of__rga_4b4120b04cbfc.jpg Tunika & Linneplagg
Pris 550 kr
Välj variant
- välj variant
Beskrivning

Tunika är det perfekta basplagget i den manliga garderoben, underbar att ha närmast kroppen då lin har goda fukttransporterande egenskaper.

Bäst är självklart en tunika i ofärgat linne, detta av flera skäl. När det gäller den historiska tunikan var den troligtvis väldigt sällan färgad. Detta dels pga av att det var ett underklädesplagg som helst inte skulle synas. Men en annan anledning till att man sällan färgade linneplaggen är att det är väldigt svårt att få växtfärg att fastna på lin, den lägger sig på ytan och "rinner av". Även idag åldras ofärgat lin mycket snyggare än vad färgat gör, som alltid ter sig lite urblekt efter ett tag.

 

Storlek S M L XL XXL
Bröstvidd 114cm 118cm 127cm 134cm 144cm
Armlängd 59cm 61cm 65cm 65cm 67,5cm
Plagglängd 78cm 83cm 88cm 94cm 98cm

 

Bildgalleri 
Maciejowskibibeln ca 1250tunic1

Produktspecifikationer
Kategori
Tunikor och Skjortor
Material
Linne
Storlek
Medium
Färg
Tidsålder
Medeltid , Senmedeltid , Vikingatid
TillverkareUrda Hantverk

Passar bra ihop!

Information

Tunika eller skjorta i linne var ett vanligt underplagg som bars under kjorteln under både vikinga och medeltid. Snittet och tyget i tunikan var ofta enkelt då det inte var ett plagg som skulle synas. Sidosömmen gjordes öppen sista biten nertill som ett sprund eftersom tunikan är så pass lång att den ska täcka \"det viktigaste\". Riktigt tidiga tunikor gjordes utan sprund i halsen. Det förekom även hellånga undertunikor eller särkar även för män. Vill du att din tunika ska vara så historiskt korrekt som möjligt väljer du en vit eller ofärgad.

Vi har tre olika modeller av tunika eller skjorta. Den klassiska är med sprund i mitten och formsydd ärm. Den vikingatida storskjortan är mycket längre och har sidosprund samt armhålskil.

Den medeltida skjortan har en ståkrage och axlarna har formats med två kilar. Runt kragen har skjorttyget rynkats. Bättre passform på kragen. I halssprundet finns möjlighet att sätta i en snörning. Armarna har armhålskil.

Länk: Måttguiden
Länk: Tvättråd

Leveranstid 2-4 arbetsdagar
Fraktpris 99kr
Fraktfritt över 2500kr

Frågor?
Hantverk@urda.se
tlf: 0581 - 499 991