Ylletyg passar mycket bra till att sy medeltidskläder i! Det var det absolut vanliga materalet under hela vikinga och medeltiden. Dessutom är det både snyggt och praktiskt med bra medeltidskläder i ylletyg. Ylle är ett fantastiskt material - det håller dig varm och torr när det regnar och fortsätter ändå att andas, så man blir aldrig lika instängd och klibbig som i medrna plagg. Ylle är det enda materialet som fortsätter värma även om man blir blöt.

Tygbeställningar görs per halvmeter tyg. Så vill du ha 2 meter så beställ 4 stycken. Tänk på att färgåtergivningen på din datorskärm kan skilja sig något från hur färgen ser ut i verkligheten. Vill du vara riktigt säker på att få rätt nyans så beställ tygprov.

Tunn vadmal
Ett valkat mellankraftigt tyg som passar bra för tex mantlar, struthättor, rockar och ytterplagg. Funkar även bra till kraftigare kjortlar, klänningar m.m.
Våra vadmaltyger tillverkas av återvunnen ull. Det betyder att det är svårt att garrantera att det är 100% ull.
Bredd: 135cm  365 - 435g/kvadratmeter. Det förekommer korta fibrer vilket gör att ytan blir "lurvigare" efter användning och tvätt. Mörka och klara färger, exempelvis svart, rött, blått, med flera kan torrfälla.

Kypertvävda tyger
Våra kypertvävda tyger med mönster så som fiskben är 100% ull. Tygbredd ca 140cm
En tunnare och mjukare kvalité som passar mycket bra till plagg. Utmärkt för till exempel klänningar, kjortlar och andra plagg som bärs direkt på kroppen.

Ylletyg

Gråbrunt / Beige ylletyg
83 kr
Grått ylletyg
83 kr
Ljus olivgrönt ylletyg
83 kr
Mossgrönt ylletyg
83 kr
Mörkblått ylletyg
83 kr
Brunt ylletyg
Brunt ylletyg
83 kr
Rosa ylletyg
83 kr
Rött ylletyg
83 kr
Svart ylletyg
83 kr
Tobaksbrunt ylle
83 kr
Tygprov
12 kr
Vinrött ylletyg
83 kr